Οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης στις Καστανιές

IMG_6685

Τις Καστανιές Έβρου, όπου η Ελληνική Αστυνομία με την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής δίνει τη δική της μάχη με τους παράνομους μετανάστες που απειλούν να παραβιάσουν τα ελληνικά σύνορα, επισκέφθηκαν οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης, Σεβ. Μητροπολίτες Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων και ο επιχώριος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την Καθαρά Δευτέρα, 2α του μηνός Μαρτίου ε.ε.

Στο Ελληνικό Φυλάκιο 1 οι Σεβασμιώτατοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το Στρατηγό Διοικητή του Δ´ Σώματος Στρατού Άγγελο Ιλαρίδη και να εκφράσουν την συμπαράσταση της Εκκλησίας στους υπερασπιστές των συνόρων.

Απερχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, εκ μέρους των τεσσάρων Αρχιερέων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Ήρθαμε σήμερα εδώ να δώσουμε τις ευχές μας, αλλά και να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας στον στρατό μας, στην αστυνομία, στην πυροσβεστική, στους δημάρχους εδώ της περιοχής και στον λαό για τον αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες και την προσπάθεια που κάνουν για να διαφυλάξουν τα σύνορα της Πατρίδας μας. Είδαμε να έχουν ακμαίο το φρόνημα τους, να είναι ευδιάθετοι και τώρα υπάρχει μια ηρεμία και αυτό είναι ευχάριστο”.

Οι Σεβασμιωτατοι στη συνέχεια φιλοξενήθηκαν στην παρακείμενη Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης από τον Ηγούμενο Αρχιμ.  Βαρθολομαίο  Αστεριάδη.