Ο ποταμός των θαυμάτων…

IMG-f61421155c6561d8c1262396176337e6-V

Η μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος, του θαυματουργού εωρτάσθηκε στην ακριτική μας επαρχία με επίκεντρο τον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Λεπτής – Ορεστιάδος, μοναδικό αφιερωμένο στον άγιο στην ευρύτερη περιφέρεια.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, αφ’ εσπέρας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και ευλόγησε τους άρτους. Τον θείον λόγον εκήρυξε ο εκ των κληρικών της  Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Θεόφιλος Βασιλάκος. Το πρωί ο Σεβασμιώτατος προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως και ομίλησε επίκαιρα. Με αφορμή το μεγαλυνάριο του αγίου «Χαίροις των θαυμάτων ο ποταμός· χαίροις ασθενούντων, και πασχόντων ο ιατρός· χαίροις των λογίων, του Πνεύματος ο σπόρος, Σπυρίδων Τριμυθούντος ποιμήν τρισόλβιε» ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε τις βασικές αρετές του τιμωμένου αγίου· «…πρώτη την βαθειά του πίστη, που εκδηλώθηκε στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο με το θαύμα της κεράμου, δεύτερη τα έργα της φιλαδελφείας και της αγάπης του προς τον συνάνθρωπο και τρίτη την απλότητα και  την ταπείνωση του». Τέλος εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων προέτρεψε όλους να ευπρεπίσουν με τις αρετές της πίστεως, της αγάπης προς τον πλησίον, της ταπείνωσης και της σεμνότητος το σπήλαιο της καρδιάς τους για να υποδεχθούν τον Σωτήρα και Λυτρωτή.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κωνσταντίνος Βενετίδης, ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδος Γεώργιος Καραγιάννης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Πασχάλης Συριτούδης, ο Κοσμήτωρ της Σχολής Γεωπονίας και Δασολογίας του Δ.Π.Θ. Σπυρίδων Κουτρούμπας και πλήθος πιστών.