Ο Αρμένιος Μητροπολίτης στο Διδυμότειχο

IMG-f278b927c42b27579dbd3db530caace3-V

Εθιμοτυπική επίσκεψη στό Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης των εν Ελλάδι Αρμενίων κ. Kegham Khatcherian το Σάββατο, 28 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ. Ο Αρμένιος Ιεράρχης επισκέπτεται κατ’ αυτάς το Διδυμότειχο με την ευκαιρία της εορτής του «Σούρπ Κεβόρκ», του Αγίου Γεωργίου δηλαδή, η μνήμη του οποίου από την Αρμενική Εκκλησία τιμάται το τελευταίο Σάββατο του μηνός Σεπτεμβρίου.

Ο βυζαντινός Ναός του Αγίου Γεωργίου στό Κάστρο του Διδυμοτείχου, όπου εστέφθη αυτοκράτορας ο Ιωάννης Κατακουζηνός στίς 26 Οκτωβρίου του 1341, παρεχωρήθη με Σουλτανικό φιρμάνι τον 16ο αιώνα στούς Αρμενίους και έκτοτε κατέχεται υπ’ αυτών γιά να εξυπηρετούνται οι λειτουργικές ανάγκες της αρμενικής Κοινότητος Διδυμοτείχου – Ορεστιάδος.

Τον Αρμένιο Μητροπολίτη συνώδευε το Προεδρείο της ενταύθα Αρμενικής Κοινότητος. Ο οικείος Μητροπολίτης με εγκαρδιότητα υπεδέχθη τον υψηλό επισκέπτη και τους συνοδούς του, τους ξενάγησε στόν Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου και είχε μία ευχάριστη και γόνιμη συζήτηση μαζί τους. Να σημειωθεί οτι Σεβ. Kegham Khatcherian τυγχάνει Ιεράρχης του Αρμενικού Καθολικάτου της Κιλικίας, που μετά την γενοκτονία των Αρμενίων της Μικράς Ασίας εδρεύει στο προάστειο Antelias της Βηρυττού.