Τα γενέθλια του Σεβ. Φιλιππουπόλεως

IMG_8010

Τα πεντηκοστά γενέθλια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλιππουπόλεως (Πλόβντιβ) κ. Νικολάου γιορτάστηκαν με ευχαριστία και δοξολογία στο Θεό και προσευχή προκειμένου ο Κύριος να του δίδει έτη πολλά για να συνεχίσει την πολύκαρπη και φιλόχριστη διακονία του στην πολυάριθμη επαρχία που διαποιμαίνει. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν τιμητικά ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος και ο πρώην Βασιλέας της Βουλγαρίας Συμεών.

Στο εορταστικό αυτό γεγονός συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Θεόφιλο Βασιλάκο, τον Αρχιδιάκονο Σεραφείμ Ντόβα και το συνεργάτη της Ιεράς Μητροπόλεως Αλέξανδρο Παπαϊωάννου.

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως, στο Καθολικό της πρόσφατα ανακαινισμένης Ιεράς Μονής Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης, στα περίχωρα της Φιλιππουπόλεως και κοντά στην Στενήμαχο, προέστη ο τιμώμενος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, συμπαραστατούμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό, Χαλκίδος κ.  Χρυσόστομο, τον εν Δυτική και Κεντρική Ευρώπη κ. Αντώνιο, Ρούσε κ. Ναούμ,  Στάρας Ζαγοράς κ. Κυπριανό, Βράτσης κ. Γρηγόριο και τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σαφίτας κ. Δημήτριο (Πατρ. Αντιοχείας), Μελενίκου κ. Γεράσιμο, Βελίκης κ. Σιώνιο, Μπελογκράντσκι κ. Πολύκαρπο, Κωνσταντίνης κ. Ιάκωβο και Ζνεπόλεως κ. Αρσένιο.

Πλήθος κληρικών, μοναχών και λαϊκών προσήλθαν στο  Μοναστήρι των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης, στις υπώρειες της Ροδόπης, για να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ιεράρχη. Στην Θεία Λειτουργία έψαλλαν βυζαντινά η Χορωδία του Πατριαρχείου Αντιοχείας και ο Χορός της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλιππουπόλεως.