Ιαμάτων δοτήρες θαυματουργοί

IMG_9229

Επί τη μνήμη των ιαματικών αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, πλαισιούμενος από κληρικούς της πόλεως. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Παράσχος Χατζόπουλος, πολλοί εκ του ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού των Νοσηλευτικών Καθιδρυμάτων του Διδυμοτείχου (πολιτικού και στρατιωτικού), ικανό εκκλησίασμα και συγγενείς νοσηλευομένων.

Ο Σεβασμιώτατος προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας εξήρε την προσφορά των εργαζομένων στα Νοσηλευτικά Καθιδρύματα της πόλεως και συνεχάρη άπαντας για την φιλότιμη αυτή διακονία τους. Επίσης επισήμανε ότι «η ασθένεια και ο πόνος είναι  καρπός της αμαρτίας και της παρακοής. Ο Κύριος κατεξοχήν θεραπεύει την ασθένεια της ψυχής, που είναι η αμαρτία, και στη συνέχεια θεραπεύει την σωματική ασθένεια, προκειμένου ο θεραπευόμενος να έχει ευκαιρίες για μετάνοια και επιστροφή στις εν Χριστώ αρετές».

Αφ’ εσπέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων της μικρής και παραμεθόριας ενορίας Κριού, του τέως Δήμου Τριγώνου. Στο τέλος της ακολουθίας ομίλησε δι’ ολίγου για τη ζωή και την μαρτυρία των αγίων Αναργύρων και ευχαρίστησε τους ευλαβείς προσκυνητές, οι οποίοι έσπευσαν από διάφορα χωριά του Βορείου Έβρου να συνεορτάσουν με τους λιγοστούς (μόλις 15) ακρίτες κατοίκους της ενορίας αυτής .