Ως θείον θησαύρισμα, εγκεκρυμμένον τη γη…

61290967_10156607506512807_6708909697136590848_n

Επί τη εορτή της Γ´ Ευρέσεως της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ύστερα  από φιλόφρονα πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, προέστη των λατρευτικών συνάξεων στην πανήγυρη της Γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Μακρυνού Μεγάρων, της οποίας προΐσταται η Γερόντισσα Μακρίνα.

Αφ εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, ευλόγησε τους άρτους και μίλησε ύστερα από προσφώνηση του οικείου Μητροπολίτου. Την επόμενη, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου και του Βοηθού του Επισκόπου Ελευσίνος κ. Δωροθέου. Από του Ιερού Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Κτίτορος και Πνευματικού της Μονής Αρχιμανδρίτου  Δαμασκηνού Κατρακούλη. Ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη για την ευγενική πρόσκλησή του, επισήμανε ότι επισκέπτεται με πολλή συγκίνηση την αδελφότητα της Μόνης μετά της οποίας συνδέεται πνευματικά 35 ολόκληρα χρόνια και χαίρεται που επικοινωνεί με γνωστά και προσφιλή πρόσωπα. Στο τέλος εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ευσέβεια και την ευλάβεια του Μεγαρικού λαού,  ο οποίος εκφράζει την προσήλωση του στην πατρώα πίστη και στις ιερές παραδόσεις, με την αθρόα προσέλευση του στις ιερές ακολουθίες, διανύοντας πολλές φορές πεζή 20 περίπου χιλιόμετρα για να φθάσει από την πόλη των Μεγάρων στο Μοναστήρι του Μακρυνού. Κατακλείοντας την σύντομη προσλαλιά του, επικαλούμενος την μεσιτεία του Προδρόμου, ευχήθηκε στον Ποιμενάρχη μακρά και ευλογημένη Αρχιερατεία, στην Αδελφότητα της Μονής πρόοδο και προκοπή και στους ευσεβείς προσκυνητές την κατά Χριστόν φώτιση.