Τα Πάθη τα σεπτά…

IMG_5521

Ακολουθώντας τον Νυμφίο Χριστό στο δρόμο του Πάθους και της Θυσίας και ανηφορίζοντας προς τον Γολγοθά, οι πιστοί πλημμυρίζουν αυτές τις μέρες τις εκκλησίες συμμετέχοντας στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε· στην Ακολουθία του Νυμφίου το εσπέρας της Κυριακής των Βαΐων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Σουφλίου, το εσπέρας της Μεγάλης Δευτέρας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορεστιάδος και το εσπέρας της Μεγάλης Τρίτης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος.

Το πρωΐ της Μεγάλης Τετάρτης τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και το απόγευμα στον Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Προδρόμου Χειμωνίου. Το εσπέρας της αυτής ημέρας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ορεστιάδος.

Το πρωΐ της Μεγάλης Πέμπτης ιερούργησε  στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της μικρής ενορίας του χωρίου Σιταριάς και το εσπέρας χοροστάτησε στην ακολουθία των Αγίων Παθών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Διδυμοτείχου.