Δριμύς ο χειμών αλλά γλυκύς ο Παράδεισος

IMG-7ebc2d254d0fb3b2708e32a9446067bf-V

Επί τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ορεστιάδος, με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του προϊσταμένου της ενορίας Αρχιμ. Θεοφίλου Βασιλάκου, τον οποίο επήνεσε ο οικείος Επίσκοπος για την φιλότιμη και ένζηλο διακονία του.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, στην οποία παρέστη ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Βασίλειος Μαυρίδης, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε αναγνώστες τρεις εκ των μελών της Βυζαντινής Χορωδίας του Ιερού Ναού υπό τον Πρωτοψάλτη Μαργαρίτη Αστεριάδη.

Αφ’ εσπέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, ευλόγησε τους άρτους και μίλησε επίκαιρα στο πανηγυρίζον φερώνυμο Παρεκκλήσιο των Αγίων Τεσσαράκοντα στο Σοφικό Διδυμοτείχου με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Προ του πέρατος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε σε Πνευματικό τον Πρωτοπρ.  Ανδρέα Γιατσίδη, εφημέριο της ενορίας του Θουρίου και Αρχιερατικό Επίτροπο Κυπρίνου. Με την ευκαιρία ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς τον προχειρισθέντα κληρικό για την πολύκαρπη και σεμνή προσφορά του στην τοπική Εκκλησία.