Ενημερωτική ομιλία

52472053_494829867714454_5664599321216024576_n

Ενημερωτική ομιλία που υλοποίησε το Κοινωνικό Ιατρείο της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα «Πρόληψη στη μετάδοση των μικροβίων» πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα, με την ευλογία του οικείου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου ε.ε., για τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής απασχόλησης της Μητροπόλεως μας με εισηγητή τον ιατρό ή Χρήστο Σεβαστόπουλο.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα μικρόβια, τη μετάδοση τους, και τους σωστούς τρόπους προφύλαξης από τους ιούς της γρίπης, που βρίσκονται σε έξαρση αυτή την εποχή. Επίσης μίλησε για τις τροφές που θα πρέπει να καταναλώνουν αλλά και να αποφεύγουν σε αυτές τις μικρές ηλικίες. Τόνισε πως είναι καλό να υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες, να περιορίσουν την κατανάλωση γλυκών και να αυξήσουν την κατανάλωση φρούτων. Το μήνυμα της ημέρας ήταν η τήρηση των μέτρων υγιεινής, όπως συχνό πλύσιμο των χεριών και αναπνευστική υγιεινή για την προστασία από μολύνσεις και ασθένειες.

Σημειωτέον ότι το Κοινωνικό Ιατρείο στην Ν. Ορεστιάδα που υλοποίησε την παραπάνω ενημερωτική ομιλία λειτουργεί με την στήριξη του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» και την οικονομική συμβολή των LIDL-ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε