Η Εκκλησία κοντά στα νειάτα και τους ασθενείς

IMG-f1bac408b2cf97f98c6cdc1062d9f129-V

Η μνήμη των Τριών Ιεραρχών, ως ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας, εορτάσθηκε στις πόλεις και τις κωμοπόλεις της υπαίθρου, όπου λειτουργούν σχολικές μονάδες με τη συμμετοχή των διδασκόντων και αντιπροσωπειών της μαθητιώσης νεολαίας. Σε όλους τους Ιερούς Ναούς ανεγνώσθη το επίκαιρο μήνυμα της Ιεράς Συνόδου. Στο Διδυμότειχο ο Σεβασμιώτατος, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας, ευλόγησε την προσκομισθείσα αρτοκλασία, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη και πολυπληθούς εκκλησιάσματος και ευχήθηκε τα δέοντα στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους οικείους τους.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στη  Σχολή Δοκιμών Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, μετά από πρόσκληση του Διοικητού της Κωνσταντίνου Βλάχου, όπου αφού μίλησε για τους Τρεις Ιεράρχες και τη συμβολή τους στην ελληνική παιδεία ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα και ευχήθηκε πρόοδο και επιτυχία στο σπουδαστές της Σχολής.

Την επόμενη, 31η Ιανουαρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου παρουσία του ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού του νοσηλευτικού τούτου ιδρύματος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα, αφού εξήρε το επιτελούμενο έργο και την προσφορά του προσωπικού, ευχήθηκε στους νοσηλευομένους ταχεία ανάρρωση και στο προσωπικό πλούσια την ευλογία του Θεού στη ευθυνοφόρο διακονία τους.