Ιάκωβος, ο αδελφός του Κυρίου

IMG_1316

Με αγρυπνία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου  τιμήθηκε η μνήμη του πρώτου Ιεράρχου των Ιεροσολύμων, ως εναρκτήρια λατρευτική εκδήλωση εν όψει της πανηγύρεώς του Ιερού Ναού, το προσεχές Σαββατοκύριακο 27 και 28 Οκτωβρίου ε.ε. Επιστέγασμα της αγρυπνίας ήταν η τέλεση της αρχαιοπρεπούς Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, της οποίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός. Οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν απότμημα των ιερών λειψάνων του τιμώμενου αγίου, το οποίο φυλάσσεται στο Κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το εσπέρας της 23ης Οκτωβρίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος προέστη της ακολουθίας του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Προφήτου Ηλιού Γιατράδων, του τέως Δήμου Μεταξάδων, όπου ιδιαιτέρως τιμάται ο άγιος. Με την ευκαιρία αυτή ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε τα δέοντα στον άγοντα τα ονομαστήριά του Αρχιερατικό Επίτροπο Μεταξάδων Αρχιμ. Ιάκωβο Αρναουτίδη.

Ο Σεβασμιώτατος επ’ ευκαιρία της ημέρας τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων Αρχιερέων Πριγκηποννήσων κυρού Ιακώβου (Σωφρονιάδου) και Νικαίας κυρού Ιακώβου ( Παπαθανασίου – Γκίνη), μετά των οποίων συνεδέετο πνευματικώς.