Η ημέρα της ΕΛ.ΑΣ. στο Βόρειο Έβρο

SAM_1608

Με την καθιερωμένη Δοξολογία και αρτοκλασία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος, όπου και η έδρα της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ορεστιάδος, ετιμήθη η μνήμη του προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντού Ορεστιάδος Πασχ. Συριτούδη, του Δημάρχου Ορεστιάδος Βασ. Μαυρίδη, του Δημάρχου Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδη, του Διοικητού της XVI Μεραρχίας Στρατηγού Βασ. Παπαδοπούλου και εκπροσώπων φορέων.

Ο Σεβασμιώτατος, μετά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και με την ευκαιρία της ημέρας, συνεχάρη τον Διευθυντή και όλο το προσωπικό της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ορεστιάδος και της ΕΛ.ΑΣ. γενικώτερα για την μετ’ αυτοθυσίας επιτέλεση του καθήκοντός τους στον ευαίσθητο χώρο της περιοχής του Βορείου Έβρου και εξήρε την προσφορά τους για την ασφάλεια των κατοίκων.

Δοξολογία επί τη ημέρα, ομοίως, ετελέσθη στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων, που εδρεύει στο Διδυμότειχο, παρουσία του Διοικητού της Σχολής Κων. Βλάχου, του Δημάρχου Διδυμοτείχου και του Διοικητού της XVI Μεραρχίας. Ο Σεβασμιώτατος, μετά το πέρας της ακολουθίας και αφού ευχήθηκε σε όλους, διένειμε την Καινή Διαθήκη στους σπουδαστές – δοκίμους της Σχολής.