Τα της πίστεως κατορθώματα

IMG_9656

Η μνήμη της καλλιπαρθένου και αθληφόρου αγίας Μαρίνης γιορτάσθηκε και φέτος στις υπώρειες του Κάστρου του Διδυμοτείχου και δίπλα στις όχθες του Ερυθροποτάμου, όπου η φερώνυμη της αγίας Κατακόμβη και το αρχαίο αγίασμα. Πλήθος πιστών από την πόλη και τα γύρω χωριά προσέρχεται παραδοσιακά για να εκφράσει την ευλάβειά του, την εμπιστοσύνη του και την ευχαριστία του στη θαυματουργή αγία. Της εσπερινής λατρευτικής Συνάξεως προέστη ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, ο  οποίος αφού ευλόγησε τους άρτους μίλησε για «τα της πίστεως κατορθώματα» και κάλεσε τους πιστούς να διδαχθούν από την γενναιότητα και την ανδρεία της αγίας  και να εμπνέονται από την δύναμη της προσευχής της.

Την ακολουθία του Εσπερινού παρηκολούθησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Βασ. Παπαδόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βικ. Σταμπολίδου και πλήθος κόσμου.

Ομοίως πλήθος πιστών προσήλθε στο φερώνυμο της Αγίας Μαρίνης Παρεκκλήσιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδος. Των εκεί λατρευτικών Συνάξεων προέστη ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ορεστιάδος Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αστεριάδης.