Δ΄ Εβδομάς των Νηστειών

IMG_8151

Κατά την διαρρεύσασα Δ΄ Εβδομάδα των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός προέστη του ιερού μυστηρίου του Ευχελαίου την Δευτέρα, 12 Μαρτίου ε.ε., στον Ιερό Ενοριακό Ναό Προφήτου Ηλιού Θυρέας, την Τρίτη 13 Μαρτίου ε.ε. στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετράδων και την Πέμπτη, 8 Μαρτίου ε.ε., στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μάνδρας.

Την Παρασκευή της Δ΄ Εβδομάδος των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος το μεσημέρι  χοροστάτησε και έψαλε την Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών στην Σχολή Δοκιμών Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και το εσπέρας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Προφήτου Ηλιού Σαγήνης Ορεστιάδος, όπου και μίλησε επί του Χαιρετισμού «Χαίρε θησαυρέ της ζωής ημών αδαπάνητε».

Το πρωί του Σαββάτου, 17 του μηνός Μαρτίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στο πανηγυρίζον Κοιμητηριακό Παρεκκλήσιο Αγίου Αλεξίου Ασβεστάδων, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη και ικανού εκκλησιάσματος, και εξ αφορμής του αποδιδόμενου στον άγιο Αλέξιο προσδιορισμού μίλησε για το ποιος είναι «ο άνθρωπος του Θεού».