Νηφαλιότητα και ομοψυχία

IMG_7775

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα στην ελληνοτουρκική μεθόριο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, μετά την ακολουθία της Β΄ Στάσης των Χαιρετισμών, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ορεστιάδος, όπου χοροστάτησε, στις 2 Μαρτίου ε.ε., κάλεσε τους πιστούς σε νηφαλιότητα, ομοψυχία και συσπείρωση γύρω από τις διαχρονικές αξίες του Γένους μας, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του επισήμανε ότι, «οι ακρίτες μας, περιβάλλουν με απόλυτη εμπιστοσύνη τις Ένοπλες Δυνάμεις μα πάνω απ’ όλα έχουν την ελπίδα τους στην Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους».

Στον επίλογο του ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε έκκληση στο σύνολο των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπως κατά τη Θεια Λειτουργία της προσεχούς Κυριακής, να προσευχηθούν «υπέρ υγείας και ενισχύσεως των δυο στρατιωτικών Δημητρίου και Αγγέλου που βρίσκονται αυτές τις ώρες στις φυλακές της γειτονικής Αδριανουπολης».

Δεν παρέλειψε μάλιστα να εκφράσει την συμπαράσταση του στις οικογένειες των δυο αυτών προσώπων, ευχόμενος η δοκιμασία τους να έχει γρήγορα αίσιο τέλος.

Κατά τη διαρρεύσασα Β΄ Εβδομάδα των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος προέστη του ιερού μυστηρίου του Ευχελαίου, την Πέμπτη 1η του μηνός Μαρτίου ε.ε., στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγιου Αθανασίου Ασπρονερίου, όπου και μίλησε επίκαιρα. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χιονοπτώσεων δεν μπόρεσε να επισκεφθεί τις υπόλοιπες ενορίες, που είχε προγραμματίσει κατα την εβδομάδα αυτή.