Στέφω Στέφανον, όν προέστεψαν λίθοι

1514489185779972

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη η παραδοσιακή Αρναία τίμησε τον Πολιούχο της, Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιάκονο Στέφανο, στον ομώνυμο ιστορικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό. Στις εορταστικές εκδηλώσεις προσήλθε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, προσκεκλημένος του οικείου Μητροπολίτου κ. Θεοκλήτου.

Την παραμονή στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και του επιχωρίου Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 27η Δεκεμβρίου 2017, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος και μίλησε επίκαιρα, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Άρτης κ. Καλλινίκου, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και του επιχωρίου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου. Από του Ιερού Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος.