Τα ονομαστήρια του Επισκόπου

IMG_5525

Με ιεροπρέπεια, σεμνότητα και χωρίς επισημότητες εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την Δευτέρα 4 του μηνός Δεκεμβρίου ε.έ.

Αφ εσπέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στο Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου και ευλόγησε τους άρτους, που προσκόμισε με επικεφαλής τον Συνταγματάρχη (ΠΥΡ) Κωνσταντίνο Ζαφειρέλη η Διοίκηση Πυροβολικού της XVI Μεραρχίας, επί τη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδος του Όπλου.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον ίδιο Ιερό Ναό, πλαισιούμενος από τους Ηγουμένους των Ιερών Μονών, τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους, τον Προιστάμενο του Καθεδρικού Ναού και φιλοξενουμένους κληρικούς, οι οποίοι προσήλθαν για το γεγονός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο Σεβασμιώτατος προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας αφού ευχαρίστησε όλους τους συνευχομένους, αναφέρθηκε στην «ομολογία» της Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, του αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού και του Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου, και ζήτησε από όσους πραγματικά τον αγαπούν να προσεύχονται υπέρ αυτού για να   «πληροφορεί την διακονία του»  καθημερινά, όπως οι τιμώμενοι άγιοι, με την ομολογία της πίστεως Ιησού Χριστού και των αγαθών έργων.

Κατά και μετά τη διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές των αρχών, του ιερού κλήρου και των πιστών, που εκδήλωσαν αυθόμητα και με ενθουσιασμό την αγάπη, το σεβασμό και τα ειλικρινή αισθήματά τους στον Ποιμενάρχη τους. Μεταξύ των επισήμων προσήλθαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, συνοδευόμενος από κληρικούς της υπ’ αυτόν Ιεράς Μητροπόλεως, ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χρήστος Τερτσούδης, οι Δήμαρχοι Διδυμοτείχου και Σουφλίου Παρασκευάς Πατσουρίδης και Ευάγγελος Πουλιλιός αντιστοίχως, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Δημήτριος Μπονώρας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Πασχάλης Συριτούδης, ο Υποδιοικητής της XVI Μεραρχίας Ταξίαρχος Σταύρος Σταυρόπουλος, οι Διοικητές της 3ης, 30ης,  50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχοι Ανδρέας Φλωράτος, Νικόλαος Αγγελής και Ιωάννης Τσιόπλος και του 21ου Συντάγματος Συνταγματάρχης Γρηγόριος Μπουτλιάκης, ο Διοικητής της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Κωνσταντίνος Βλάχος, αντιπροσωπείες από τα σχολεία του Διδυμοτείχου, μέλη Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.