Στην Καλαμάτα, στην Πάτρα, στην Καβάλα

IMG_2063

Επ’ ευκαιρία των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, επισκέφθηκε την Καλαμάτα την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου ε.ε., όπου συνιερούργησε με τον άγοντα τα ονομαστήριά του οικείο Μητροπολίτη και τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ,  Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ. Κύριλλο, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου.

Την επομένη, 14 Νοεμβρίου ε.ε., ημέρα Τρίτη, ο Σεβασμιώτατος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, μίλησε στην Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, που πραγματοποιήθηκε στον Παλαιό Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου, με θέμα: «Μύθοι και πραγματικότητες επί του θέματος της σχέσεως Εκκλησίας και Πολιτείας, εν όψει της συνταγματικής αναθεωρήσεως».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου ε.ε. μετέβη στην Καβάλα και παρέστη στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Φιλίππων και Θάσου κ. Στεαφάνου, η οποία έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Καβάλας, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης ελλάδος κ. Ιερωνύμου.