Αγγελικώς οι εν κόσμω πανηγυρίσωμεν…

IMG_4765

Η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών συγκέντρωσε για μια ακόμη φορά τους πιστούς στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς Σαγήνης – Ορεστιάδος, Ριζίων, Κορύμβου, Πετρωτών και Γιαννούλης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε αφ’ εσπέρας στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ριζίων, ευλόγησε τους άρτους και ομίλησε επίκαιρα, παρουσία του Ταξιάρχου Διοικητού της 3ης Ταξιαρχίας Ανδρέα Φλωράτου. Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, αφού χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σαγήνης-Ορεστιάδος, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Ορεστιάδος Πασχάλη Συριτούδη, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων των  Ενόπλων Δυνάμεων, αντιπροσωπειών από τα σχολεία της περιοχής και πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Το δεξιό αναλόγιο λάμπρυνε με την παρουσία του ο εξ Αθηνών διαπρεπής Ιεροψάλτης Θεόδωρος Βασιλικός, Άρχων Πρωτοψάλτης της Μ.τ.Χ.Ε., τον οποίο τίμησε ο Σεβασμιώτατος προσφέροντάς του εικόνα του Αγίου Κυρίλλου του ΣΤ´, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, επινεύσει του οποίου εγένετο το 1814 η μεταρρύθμιση από την παλαιά παρασημαντική στη νέα αναλυτική σημειογραφία της Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής.

Το μεσημέρι της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος προσήλθε στην 1η Μ.Σ.Ε.Π., στο Διδυμότειχο, και προέστη της Δοξολογίας επί τη εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας.