Ο Παναγιώτατος εγκαινίασε το Μουσείο Στ. Καραθεοδωρή

IMG_2309

Το απόγευμα του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου ε.ε.  ο Παναγιώτατος εγκαινίασε, παρουσία των αρχών και απογόνων της οικογένειας Καραθεοδωρή, το Μουσείο Στεφάνου Καραθεοδωρή στην Νέα Βύσσα. Στα εγκαίνια παρέστη και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ο κ. Σαμαράς σε σχετική δήλωση του αναφέρθηκε στις ρίζες που έχει η οικογένεια του από τον Έβρο. «Ήρθαμε στη Νέα Βύσσα με την οποία με συνδέουν πολλές αναμνήσεις, συγγενικές σχέσεις και τώρα για τον Στέφανο και τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή. Είναι μια σημαντική ευκαιρία αναπόλησης αυτών των ανθρώπων οι οποίοι πρόσφεραν στον τόπο και στο έθνος. Σήμερα τιμούμε τη μνήμη τους με πολλούς συγγενείς και φίλους και τους τοπικούς άρχοντες που έχουν αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία για την οποία τους ευχαριστούμε πολύ», τόνισε ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς από την πλευρά της μητέρας του έχει καταγωγή από την οικογένεια Καραθεοδωρή που επίσης είναι συγγενής της Πηνελόπης Δέλτα.

Το Μουσείο Στεφάνου Καραθεοδωρή στεγάζεται στο κτίριο όπου στεγαζόταν παλαιότερα το Δημοτικό Σχολείο.

Στη συνέχεια η Α.Θ.Π. ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ορεστιάδος και στην Βιβλιοθήκη του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπολιτών.