Η Παναγία η Παραμυθία στην Ορεστιαδα

IMG_1827

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και με ιδιαίτερη ευλάβεια υποδέχθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 23ης Σεπτεμβρίου ε.ε. οι ακρίτες της Ορεστιάδος αντίγραφο της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Παραμυθίας από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, εν όψει της επικείμενης επίσκεψης της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου. Το αντίγραφο της θαυματουργού εικόνος, που συνόδευαν αδελφοί της Μονής Βατοπαιδίου, υποδέχθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, παρουσία των αρχών και πλήθους πιστών. Στην υποδοχή τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα και η Φιλαρμονική της XVI Μεραρχίας.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ και την αδελφότητα εξήρε τους πνευματικούς δεσμούς της γειτονικής Αδριανούπολης με την Μονή Βατοπαιδίου, οι κτίτορες της οποίας Αθανάσιος, Αντώνιος και Νικόλαος κατήγοντο από την Αδριανούπολη, και τόνισε την αξία αυτής της προσφοράς στην τοπική Εκκλησία και το ταλαιπωρημένο ποίμνιό της, γιατί οι ακρίτες έχουν ανάγκη πάντοτε από την παραμυθία και την παρηγοριά της Παναγίας μας.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε το χορηγό της εικόνας κ. Vladimir Uvarov στον οποίο προσέφερε ως αντίδωρο χρυσοκέντητη εικόνα της Άκρας Ταπείνωσης, ευχηθείς εις αυτόν και την οικογενειά του τα δέοντα. Αντιφώνησε ο εκ των αδελφών της Μονής Βατοπαιδίου Μοναχός Ελπίδιος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Ηγουμένου Αρχιμ. Εφραίμ.