Εν Αλεξανδρουπόλει…

x3

Στην Αλεξανδρούπολη μετέβη o Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός το διήμερο 2 και 3 Σεπτεμβρίου ε.ε., Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα, με αφορμή το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μητέρας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, μακαριστής Αικατερίνης  Κουκουρίδου, το Σάββατο, και τα ονομαστήριά του την Κυριακή.

Το Σάββατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου,  Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός προέστη της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, πλαισιούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες  Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, Ζιχνών κ. Ιερόθεο, Σερβίων κ. Παύλο, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνο και Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο.

Την Κυριακή της Θείας Λειτουργίας προέστη ο άγων τα ονομαστήριά του  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο και απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη στον Αρχιδιάκονό του π. Χριστόδουλο Καραθανάση. Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Σερβίων κ. Παύλος, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων και Γρεβενών κ. Δαυΐδ.