Αντωνίνου το φρύαγμα…

IMG_9480

Η λαοφιλής και θαυματουργή Οσιομάρτυς Παρασκευή συνήγαγε και φέτος τους πιστούς του Βορείου και Κεντρικού Έβρου στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής στη Νέα Βύσσα, στο φερώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Διδυμοτείχου και στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ενοριακούς Ναούς Ασημενίου, Αγριάνης και Βρύσης.

Με βαθειά πίστη ο λαός μας έσπευσε να εμπιστευθεί τις ενδόμυχες αναζητήσεις του στην Αγία Παρασκευή και να προσκυνήσει το ιερό της λείψανο, αποτμήματα του οποίου φυλάσσονται στο Μοναστήρι της Βύσσας και στον Προσκυνηματικό Ναό του Διδυμοτείχου.

Των λατρευτικών εκδηλώσεων στο Μοναστήρι της Βύσσας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος (Ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), προσκεκλημένος του οικείου Μητροπολίτου, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Βαρθολομαίο Αστεριάδη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός την παραμονή προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου, κατά τη διάρκεια του οποίου, ο Σεβασμιώτατος, προσέφερε εικόνα της Θεοτόκου στον άγοντα τα ονομαστήριά του Δήμαρχο της πόλης κ. Παρασκευά Πατσουρίδη ευχηθείς εις αυτόν υγεία, δύναμη και την ευλογία της Θεοτόκου στο ευθυνοφόρο έργο, που του έχει εμπιστευθεί ο λαός του Διδυμοτείχου. Την κυριώνυμη της εορτής  ημέρα ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Παρασκευής Ασημενίου. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης και πολυπληθές εκκλησίασμα.