Σε καιρούς αποστασίας…

IMG_9350

Η ανάμνηση της πυρφόρου αναβάσεως στους ουρανούς του Προφήτη Ηλία συγκέντρωσε για μια ακόμα χρονιά τους πιστούς του Κεντρικού και Βορείου Έβρου στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς Σαγήνης Ορεστιάδος, Μεταξάδων, Θυρέας, Γιατράδων, Κουφοβούνου, Μαυροκκλήσιου, Σιδηρούς και στα φερώνυμα Παρεκκλήσια Καστανεών, Σουφλίου, Δαδιάς και Μηλιάς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός αφ’ εσπέρας χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Προφήτου Ηλιού Σαγήνης Ορεστιάδος και την κυριώνυμη ημέρα λειτούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό της ιστορικής και παραμεθόριας κωμοπόλεως των Μεταξάδων, με την παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, του Υποδιοικητού της XVI Μεραρχίας, Ταξιάρχου Σταύρου Σταυρόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Τερτσούδη, εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου και πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Σχολιάζοντας ο Σεβασμιώτατος την μαρτυρία του Προφήτη Ηλία σε καιρούς αποστασίας, όπως εκείνη του Αχαάβ, σημείωσε ότι «και η δική μας εποχή δυστυχώς είναι εποχή αποστασίας από το θέλημα του Θεού, γι’ αυτό και το μήνυμα του Προφήτη Ηλία περί μετάνοιας και επιστροφής είναι πάντοτε επίκαιρο. Είναι μήνυμα πνευματικής εγρήγορσης, αγώνα ανάσχεσης των όσων καταλυτικών για την αποδόμηση των θεσμών και της πίστεως επιχειρούνται, ακλόνητης και αμετάθετης εμμονής στις προγονικές αξίες… Σήμερα η Εκκλησία με το προφητικό της λόγο συνεχίζει το έργο του Προφήτου Ηλία και των λοιπών προφητών. Κηρύττει και σήμερα μετάνοια και επιστροφή στον αληθινό Θεό και το θέλημά Του».