Θησαυρός αδαπάνητος

IMG_9832

Με οδηγό τους την Μητέρα του Κύριου, που  απεικόνισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς στην ιερά εικόνα της Παναγίας του Σουμελά, οι ακρίτες της Ορεστιάδας ξεκίνησαν το οδοιπορικό της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Με την ελπίδα τους σ’ Εκείνην και επικαλούμενοι την μεσιτεία της στον Μονογενή Υιό Της μικροί και μεγάλοι, επώνυμοι και ανώνυμοι, πλούσιοι και φτωχοί έφθασαν αυτές τις μέρες, με δάκρυα στα μάτια, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων, όπου φιλοξενείται το ιερό αυτό κειμήλιο του ξεριζωμένου Ποντιακού Ελληνισμού, εν όψει της πανηγύρεως των πολιούχων της πόλης, το προσεχές πρώτο Σάββατο των Νηστειών.

Την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου ε.ε., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος, της Θείας Λειτουργίας, που σημειωτέον παρακολούθησε πλήθος πιστών, προέστη ο Σεβ Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συλλειτουργούντος του οικείου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού. Παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου Αν. Δημοσχάκης, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Νικ. Παναγόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Χρ. Ορμανλίδης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ορεστιάδος, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γεωργ. Τανιμανίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Βορείου Έβρου «Ο Διγενής» Κων. Καλτσίδης, εκπρόσωποι φορέων και άλλοι επίσημοι.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων στο χαιρετισμό του τόνισε· «Στο σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα ακούσαμε τον Κύριο να λέγει να μην θησαυρίζουμε επίγειους θησαυρούς αλλά να αναζητούμε ουράνιους θησαυρούς. Η ιερά εικόνα της Παναγίας του Σουμελά είναι ένας ουράνιος θησαυρός. Ένας αδαπάνητος και ανεκτίμητης αξίας θησαυρός, γιατί η Παναγία μας είναι η Πύλη της σωτηρίας των ανθρώπων».