Ευχές στην «Αποστολή»

didymoteixou_kopi-vasilopitas-175

Σπουδαίο και σημαντικό χαρακτήρισε, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός το έργο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε ομιλία στην κοπή της βασιλόπιτας για το νέο έτος που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του Οργανισμού.

«Είναι ένα έργο, πρόσθεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, από το οποίο οσφραίνεται κανείς πραγματικά τη χάρη και την ευλογία του Θεού και πρόσθεσε «μέσω της ‘’Αποστολής’’ η Εκκλησία, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών εργάζεται και καλλιεργεί τις ψυχές των ανθρώπων. Θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω τον Μακαριώτατο όχι μόνο γιατί μου έκανε την τιμή να ευλογήσω σήμερα τη βασιλόπιτα αλλά διότι η σκέψη του πάντοτε είναι κοντά μας και η Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, όπως και πολλές άλλες Μητροπόλεις έχουν ευεργετηθεί πολλαπλώς και πολυμερώς από τη δράση και το έργο της «Αποστολής».

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στους ακρίτες και τις αγωνίες τους και κατέληξε λέγοντας ότι: «σε εμάς που ζούμε σε ακριτικές περιοχές σημασία έχει πάνω απ΄όλα ότι μας σκέπτεστε. Αυτό είναι για εμάς η μεγαλύτερη παρηγοριά. Μέσα από τις δομές της «Αποστολής» έχουν ευεργετηθεί πολλαπλά η Θράκη και ο Έβρος και ιδιαίτερα η ακριτική Μητρόπολη Διδυμοτείχου».

Τον Μητροπολίτη μας κ. Δαμασκηνό συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτης και τους υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας με όλο το προσωπικό.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτης μετέφερε τις πατρικές ευχές του Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου, και όπως είπε «τη μεγάλη του αγάπη αλλά και τη μεγάλη του ευαρέσκεια για το έργο που επιτελεί η «Αποστολή» όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να αναπαύσει τον άνθρωπο που έχει ανάγκη, τον πονεμένο άνθρωπο, τον εμπερίστατο άνθρωπο, τον ελάχιστο αδελφό του Κυρίου μας, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας, μορφωτικού επιπέδου, οποιασδήποτε άλλης καταβολής, με μοναδικό κριτήριο ότι εικονίζει τον Χριστό και διψά για την αγάπη μας, τη φροντίδα μας, τη στοργή μας και τη μεταξύ μας αλληλεγγύη».

Ο π. Συμεών ανέφερε ότι σημαντική προτεραιότητα του Μακαριωτάτου είναι η ενίσχυση της ακριτικής Θράκης και για το λόγο αυτό η «Αποστολή» δραστηριοποιείται ιδιαίτερα σε αυτή την περιοχή τα τελευταία χρόνια παρέχοντας στήριξη σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ανεξαρτήτως εθνικής, κοινωνικής, θρησκευτικής ή άλλης διάκρισης.