Κυριακή μετά τα Φώτα

IMG_9044

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεώργιου Σουφλίου ιερούργησε την Κυριακή μετά τα Φώτα, 8 του μηνός Ιανουαρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός ο οποίος κηρύττων τον θείο  λόγο μεταξύ άλλων τόνισε. «Αυτό είναι το νόημα όλων των εορτών που εορτάσαμε κατά την διάρκεια του αγίου Δωδεκαημέρου: η φανέρωση του Θείου Φωτός στη ζωή μας και η προσωπική του καθενός μας προσέγγιση σ’ Αυτό και η εν Χριστώ τελείωση. Και μάλιστα με τρόπο που σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου και προϋποθέτει τη δική μας συναίνεση και αποδοχή, τη δική μας συμμετοχή. Αρκεί να ξεκολλήσουμε από το σκοτάδι της απελπισίας και να οδηγήσουμε εαυτούς προς το Φως της Ζωής και της Αληθείας, που είναι ο ίδιος ο Χριστός.»

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός, ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Άγγελος Ιλαρίδης και λιγοστό εκκλησίασμα λόγω του ψύχους και της κακοκαιρίας.

Στο τέλος της Θεία Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε το νέο Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ανδρέα Αϊντινίδη και ευχήθηκε σε αυτόν καλή επιτυχία στην ευθυνοφόρο διακονία που του ανατίθεται.