Θεοφάνεια: Μήνυμα ενότητας και αγάπης!

IMG_8954

Παρά το δριμύ ψύχος, τις χιονοπτώσεις και τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια στο Διδυμοτειχο, στην Ορεστιάδα και στο Σουφλί, στις κωμοπόλεις και στα χωριά της Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου και προέστη της τελετής του Αγιασμου των υδάτων.

Παρεστησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Στρατηγός Διοικητής της XVI Μεραρχίας Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Υποδιοικητής Ταξίαρχος Παναγιώτης Παναγιώτοπουλος, ο Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Αναστάσιος Σπανός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Πασχάλης Συριτούδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βίκη Σταμπολίδου και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του μεταξύ άλλων τόνισε· «Η εορτή των Θεοφανείων αποτελεί μια απο τις κυριότερες εορτές της Ορθόδοξης παράδοσής μας. Δεν πρόκειται μονό για την ανάμνηση ενός σημαντικού γεγονότος της επίγειας ζωής του Χριστού. Η ουσία της αποκαλύπτεται στην ίδια την ονομασία της: Θεοφάνεια, δηλαδή, αποκάλυψη, εμφάνιση Θεού… Ο Θεός της πίστης μας είναι Θεός αγάπης και ενότητας. Γιαυτό ύψιστο χρέος μας, επιτακτικό για τους καιρούς μας και λυτρωτικό για όλους, αποτελεί η διατήρηση της ενότητας και της αγάπης και η αποκάλυψη του μυστηρίου των Θεοφανείων στην προσωπική, κοινωνική και εκκλησιαστική μας ζωή».