Θυρανοίξια Παρεκκλησίου Αγίου Μοδέστου

SAM_3374

Τα Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου αφιερωμένου στον Άγιο Μόδεστο, προστάτη των κτηνοτρόφων και των αγροτών, τέλεσε την Κυριακή προ των Χριστουγέννων, 18 του μηνός Δεκεμβρίου ε.ε., ημέρα μνήμης του αγίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός στην παραμεθορια κωμόπολη της Νέας Βύσσας.

Προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία στόν Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου καί Ελένης στη Ανω Βύσσα, στον αύλειο χώρο του οποίου ευρίσκεται το νεοπαγές Παρεκκλήσιο. Σημειωτέον ότι ο πρώτος Ναός του οικισμού ετιμάτο επ ονόματι του Αγίου Μοδέστου και μετωνομάσθη την δεκαετία του ’60. Τη Θεία Λειτουργία και τα Θυρανοίξια του Παρεκκλησίου παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Βύσσας Χρ. Ορμανλίδης, ο Διευθυντής του Λυκείου Βύσσας και πρώην Δήμαρχος Παν. Σιανγκούρης και πολυπληθές εκκλησίασμα.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας στό εκκλησίασμα, επ ευκαιρία της εορτης των Χριστουγέννων, τόνισε: «Ο Θεός σαρκώνεται και έρχεται στη γη, κοντά μας. Χωρίς να εγκαταλείπει τα ουράνια και φωτεινά της Αιωνιότητος έρχεται στην πονεμένη ζωή μας. «Αυτός γάρ σώσει τόν λαόν αυτου από των αμαρτιων αυτων». Ναι! Έρχεται για να σώσει τον κόσμο από την αμαρτία, από τα μύρια κακά που τον τυραννούν και τον βασανίζουν. Τον ήλκυσε εδώ κάτω στη γη, η μεγάλη αγάπη Του για μας, τα πλάσματα του, τα παιδιά του, που παρασύρθηκαν από την προσωρινή λάμψη και την απόλαυση των πραγμάτων της γης και καταγίνονταν με μανία μόνο με αυτά, καταστρέφοντας έτσι ό,τι καλό και ευγενικό ανθούσε στην ψυχή τους».