Πρωτοκλήτεια Σουφλίου

IMG_8094

Τον Πρωτόκλητο Απόστολο Ανδρέα, τον ιδρυτή της Εκκλησίας της Θράκης, τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου με επίκεντρο την πόλη του Σουφλίου, στην οποία προ ολίγων ετών ανηγέρθη Ναός επ ονόματι του Αποστόλου Ανδρέου.

Φέτος τις εορτές, που έχουν γενικό τίτλο «Πρωτοκλήτεια Σουφλίου» εφαίδρυνε η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αποστόλου Ανδρέου, το οποίο κόμισε εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου ο Αρχιμ. Τιμόθεος Αναγνωστάκης, Προϊστάμενος της ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών, όπου φυλάσσεται το ιερό λείψανο.

Την παραμονή της εορτής, μετά την υποδοχή του ιερού λειψάνου ο Σεβασμιώτατος προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού, ευλόγησε τους άρτους και μίλησε για την χαρισματική προσωπικότητα του τιμωμένου αγίου.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ναό και μίλησε για την αρετή της μαθητείας του Αποστόλου Ανδρέου που προηγήθηκε της ιεραποστολικής του δράσης.

Τις λατρευτικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευ. Πουλιλιός, εκπρόσωποι της 50ης Ταξιαρχίας και το πρωί στη Θεία Λειτουργία προσήλθαν οι μαθητές του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Σουφλίου με το Διευθυντή τους κ. Δημ. Αντωνιάδη και τους δασκάλους τους.

Παρά το δριμύ ψύχος ο Ναός ήταν κατάμεστος από προσκυνητές που ήλθαν να προσευχηθούν και έσπευσαν να ασπαστούν το ιερό λείψανο του Αποστόλου.