Ποιμαντικές δραστηριότητες εν εξελίξει…

SAM_2316

Με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό άρχισαν και φέτος τα μαθήματα του Σεμιναρίου Τελετουργικής για τους νέους κληρικούς, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και των Κατηχητικών Συνάξεων.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου ε.ε. άρχισε την λειτουργία του στην Ορεστιάδα το Σεμινάριο Τελετουργικής  που παρακολουθούν σε 2 Τμήματα, κάθε Δευτέρα εναλλάξ, περίπου 40 νέοι κληρικοί με υπεύθυνους τον π. Νικηφόρο Ζαμπουνίδη και τον π. Αθανάσιο Δανάκη.

Στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής που πέρσυ αναγνωρίσθηκε και από το Υπουργείο Πολιτισμού λειτουργούν 3 Παραρτήματα στο Διδυμότειχο, στην Ορεστιάδα και στο Σουφλί με Διευθυντή τον Πρωτοψάλτη της Ιεράς Μητροπόλεως Βασίλειο Παπαμιχαήλ. Σημειωτέον ότι στα πλαίσια της λειτουργίας της Σχολής συγκροτήθηκε 70μελής Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής με Χοράρχη τον Πρωτοψάλτη Χρήστο Κισσούδη.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος την Τρίτη 25 Οκτωβρίου ε.ε. το απόγευμα προέστη του αγιασμού στην Κατηχητική Σύναξη ενηλίκων στο Διδυμότειχο.