Η σπορά του λόγου…

14724195_10154110021647807_1144460960_o

Αρχομένης της νέας Κατηχητικής και Ιεραποστολικής περιόδου (2016-2017) προσεκλήθη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό ο αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για μια σειρά διαλέξεων στο Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα.

Συγκεκριμένα το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου ε.ε., το απόγευμα, μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, ο προσκεκλημένος μίλησε στους Κατηχητές και στους Θεολόγους με θέμα· «Οι συγκρούσεις της εφηβείας».

Το απόγευμα της επομένης, Κυριακής του Σπορέως, μίλησε στη Σχολή Γονέων που λειτουργεί με την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος, με θέμα· «Η ανατροφή των γονέων».

Το πρωί της Δευτέρας 17ης Οκτωβρίου ε.ε. ο  π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης μίλησε στην Ιερατική Σύναξη, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου με θέμα· «Η ποιμαντική προσέγγιση των πενθούντων».

Το πρωί της Κυριακής 16 Οκτωβρίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος προέστη της Θείας Λειτουργίας  στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Καβύλης. Παρέστησαν ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Νικόλαος Παναγόπουλος και άλλοι επίσημοι.