Άξιος…

debs (15)

Στον εν Αθήναις Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής οδού Ακαδημίας ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός το Σάββατο, 8 του μηνός Οκτωβρίου ε.ε., με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και χειροτόνησε σε Διάκονο τον φοιτητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωσήφ Debs, από το Λίβανο, για τις ανάγκες της ακριτικής μας Ιεράς Μητροπόλεως.

Προσφωνώντας τον υποψήφιο ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι ο Ιωσήφ ο Μνήστωρ, του οποίου φέρει το όνομα, ανάμεσα στις πολλές αρετές του διεκρίνετο για την εργατικότητά του, την υπακοή στο θέλημα του Θεού και τη σιωπή του. Με αφορμή αυτό το τρίπτυχο των αρετών κάλεσε τον χειροτονούμενο να επιδείξει στη νέα διακονία, που του εμπιστεύεται η Εκκλησία, εργατικότητα, υπακοή στο θέλημα του Χριστού και διάκριση στο λόγο του.

Με την ευκαιρία αυτή ο Σεβασμιώτατος μνημόνευσε τους ευλαβώς ιερατεύσαντες εις τον ως άνω Ιερό Ναό, όπου και εκείνος υπηρέτησε ως διάκονος και εφημέριος για μια δεκαετία (1985-1995)· τον π. Άγγελο Νησιώτη, τον μετέπειτα Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Προκόπιο (Μενούτη), τον μετέπειτα Μητροπολίτη Νικαίας Ιάκωβο (Γκίνη – Παπαθανασίου), τον π. Αντώνιο Σταθακάρο, τον. π. Αθανάσιο Κωτσάκη, τον π. Ανδρέα Παρασκευόπουλο και ιδιαίτερα τον π. Γεώργιο Μαρίνη, οι οποίοι αναπαύονται στην Θριαμβεύουσα Εκκλησία αλλά και που άφησαν ανεξίτηλο το πέρασμά τους από την ενορία της Ζωοδόχου Πηγής Ακαδημίας.