Μαθητές από Ορεστιάδα στον Αρχιεπίσκοπο

01102016_katask_12

«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα που έχει τέτοιους μαθητές» τόνισε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μιλώντας σε εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα Αττικής για τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ορεστιάδας που φιλοξενήθηκαν εκεί από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. .

Οι περίπου εκατό μαθητές από την β’ και γ’ τάξη του 2ου Γυμνασίου Ορεστιάδας επισκέφθηκαν την Αθήνα από 29ης Σεπτεμβρίου ε.ε. έως 2ας Οκτωβρίου ε.ε., κατόπιν προσκλήσεως του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος σε επίσκεψή του στην Θράκη τον περασμένο Απρίλιο είχε προσκαλέσει τους μαθητές να έρθουν στην Αθήνα ως εκπαιδευτική εκδρομή. Οι μαθητές επισκέφθηκαν ιστορικές μονές, ιερούς ναούς, αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και το ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν υγεία, όρεξη για δουλειά και καλή επιτυχία στα όνειρά τους. Συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τα ίδια τα παιδιά για την διαγωγή τους και τόνισε πως η Ελλάδα αξίζει συγχαρητήρια που έχει τέτοιους μαθητές.