Χειροτονία Πρεσβυτέρου

SAM_1729

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδος ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς, την Κυριακή των Θεοφόρων Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, 17 του μηνός Ιουλίου ε.ε., και χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Διάκονο Σπυρίδωνα Ζούπα, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει εφημεριακά καθήκοντα στην κενή θέση της Ενορίας Αγίων Αποστόλων Ποιμενικού Διδυμοτείχου.

Ο Σεβασμιώτατος την προσφώνηση του προς τον χειροτονούμενο τόνισε· «…Οι Πατέρες της Εκκλησίας ως διάδοχοι των Προφητών και των Αποστόλων είχαν εμπειρική θεολογία και την εμπειρική θεολογία τους ακολούθησε η δογματική ομολογία τους… και ως εκ τούτου δεν είναι φιλόσοφοι και επιστήμονες αλλά το Φως του κόσμου. Την αλήθεια αυτή αποκαλύπτει και η αναγνωσθείσα σημερινή ευαγγελική περικοπή. Ο Χριστός είπε στους Μαθητές Του: «Υμεις εστέ το φως του κόσμου» (Ματθ. ε΄, 14),  οι Απόστολοι είναι το φως του κόσμου, το φως των ανθρώπων. Αυτό σημαίνει ότι είναι Φως επειδή είναι μαθητές του Χριστού, ο Οποίος είναι το αληθινό Φως…» και στη συνέχεια προέτρεψε τον χειροτονούμενο να είναι Φως, Ελπίδα και Παρηγοριά του ποιμνίου του.

Σημειωτέον ότι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδος ιδιαιτέρως ετιμήθη η μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνης, καθ’ όσον Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού είναι αφιερωμένο στην Αγία και φυλάσσεται εκεί απότμημα του ιερού λειψάνου της.