Εν Κρήτη…

IMG_9091

Τετραήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού προκειμένου όπως μετάσχη των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, κατά την οποία πανηγυρίζει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της πόλεως των Χανίων. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος και μετέσχον οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ο οποίος ομίλησε επικαίρως. Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνος και Δοξολογία.

Την Κυριακή, 22 του μηνός Νοεμβρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη Λασιθίου με την ευκαιρία του τεσσαρακονθήμερου Μνημοσύνου του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου. Της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου προέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.

Τη Δευτέρα, 23 του μηνός Νοεμβρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Καστέλι Κισσάμου όπου ιερούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και τη συμπλήρωση δεκαετίας από την εις επίσκοπο χειροτονία του. Της Θείας Λειτουργίας στο Καστέλι προέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη μας, τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο και τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεο και Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνο.

Με την ευκαιρία της επισκέψεώς του αυτής στην Κρήτη ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στα Χανιά, την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στο Ακρωτήρι Χανίων, την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Σελινάρι και την Ιερά Μονή Γωνιάς στο Κολυμπάρι Χανίων.