Λήξη Σεμιναρίου Ιερατικής Επιμόρφωσης

P6040122

Με ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή, την 4η του μηνός Ιουνίου ε.ε., στη Φιλιππούπολη, έληξαν τα μαθήματα του Σεμιναρίου Ιερατικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Μητροπολέως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, της περιόδου 2014-2015.

Οι 25 μαθητές του Σεμιναρίου παρακολούθησαν όλο αυτό το διάστημα κάθε Δευτέρα μαθήματα ιερατικής επιμόρφωσης των οποίων προηγείτο Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδος. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σεμιναρίου προεβλέποντο μαθήματα ερμηνείας των λειτουργικών κειμένων, μαθήματα δογματικής, βυζαντινής μουσικής και μαθήματα πρακτικής εξάσκησης επί των διδασκομένων. Υπεύθυνος του Σεμιναρίου είναι ο θεολόγος και εκπαιδευτικός Πρωτοπρ. Αθανάσιος Δανάκης.

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής αυτής εκδρομής, οι ιερείς συνοδευόμενοι, μερικοί, από τις πρεσβυτέρες τους ξεναγήθηκαν στην παλιά πόλη της Φιλιππούπολης και επισκέφθηκαν τους ιερούς ναούς των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Αγίου Δημητρίου και Αγίας Παρασκευής, το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης και το Μοναστήρι του Μπάτσκοβο.