Ποίμαινε τα πρόβατά μου…

xeirot. Myronos (35)

Μέσα στο φως και τη χαρά της Αναστάσιμης αυτής περιόδου ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς, την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 17 Απριλίου ε.ε. προέβη στην  εις Διάκονο χειροτονία του Ευλαβέστατου Ισιδώρου Βρατζίδη, υιού ιερέως, από τον Άρζο Τριγώνου, και την επομένη Σάββατο της Διακαινησίμου, 18 Απριλίου ε.ε., στην εις Πρεσβύτερο χειροτονία του Αρχιδιακόνου π. Μύρωνος Δεληγιαννίδη, ο οποίος αυθημερόν προεχειρίσθη εις Αρχιμανδρίτην.

Η πρώτη χειροτονία έγινε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Άρζου, όπου και εφημερεύει ο πατέρας του χειροτονηθέντος, και η δεύτερη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου. Ο πρώτος των χειροτονηθέντων διορίσθηκε Διάκονος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος και ο δεύτερος εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Γεωργίου Μάνης Διδυμοτείχου.

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το ήθος των χειροτονηθέντων, σημείωσε την αδήριτη ανάγκη πληρώσεως των εφημεριακών κενών της ακριτικής Ιεράς Μητροπόλεώς μας και προέτρεψε τους κληρικούς μας να εμπνέονται από το κήρυγμα του Σταυρού και της Αναστάσεως και η διακονία τους να έχει θυσιαστικό χαρακτήρα, ακολουθώντας τα ίχνη του Εσταυρωμένου και Αναστάντος Χριστού.