Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία

IMG_4749

Με θρησκευτική κατάνυξη και πατριωτικό φρόνημα εορτάσθηκε στο Διδυμότειχο η διπλή, θρησκευτική και εθνική, εορτή της 25ης Μαρτίου ε.ε. Πλήθος κόσμου προσήλθε τόσο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας, για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία, όσο και στην κεντρική λεωφόρο για να καμαρώσει τα νιάτα της πόλης και τις Ένοπλες Δυνάμεις που παρήλασαν.

Των λατρευτικών εκδηλώσεων προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς  ο οποίος μετά το πέρας της Δοξολογίας στη σύντομη προσλαλιά του μεταξύ των άλλων τόνισε· «Η ελευθερία ούτε πωλείται ούτε αγοράζεται. Θέλει αρετή και τόλμη» και συνέχισε «Την κρισιμότητα των περιστάσεων ας την αντιμετωπίσουμε με αρετή και τόλμη, όπως οι πρόγονοί μας, ενωμένοι κάτω από τα ιδανικά και τις αξίες, για τις οποίες εκείνοι πολέμησαν και θυσίασαν τη ζωή τους». Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η θεολόγος κα Βάγια Ιντζέ, καθηγήτρια στο 2ο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν οι βουλευτές Έβρου Γεω. Καΐσας και Αν. Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης, ο Διοικητής της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Στρατηγός Κων. Βασιλειάδης, ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Διδυμοτείχου  και άλλοι επίσημοι.
Μετά τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.