Νέα πρόσωπα σε επιτελικές θέσεις

Μετά τις πρόσφατες κρίσεις του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου  και τις τοποθετήσεις νέων προσώπων στις διοικήσεις των στρατιωτικών σχηματισμών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς παρέστη στην Τελετή παράδοσης – παραλαβής στην XVI Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού, που πραγματοποιήθηκε την 17η Μαρτίου ε.ε. στην έδρα της Μεραρχίας, παρουσία του Διοικητού του Δ΄ Σώματος Στρατού Στρατηγού Ιωσήφ Μαυράκη. Ο Σεβασμιώτατος αποχαιρετώντας τον απερχόμενο Στρατηγό Αντ. Βιτετζάκη του ενεχείρησε αναμνηστική λιθογραφία, στην οποία απεικονίζεται το Κάστρο του Διδυμοτείχου και η Παναγία η Ελευθερώτρια, στον δε παραλαμβάνοντα την Διοικήση της Μεραρχίας Στρατηγό Κων. Βασιλειάδη ευχήθηκε καλή επιτυχία στην υψηλή και ευθυνοφόρο αποστολή του.

Παρόμοιες Τελετές παράδοσης –παραλαβής έγιναν την επομένη, 18 Μαρτίου ε.ε., στην 3η και στην 30η Μ/Κ Ταξιαρχία στην Καβύλη Ορεστιάδος και στο Λαγό Διδυμοτείχου, αντίστοιχα, όπου παρέδωσαν οι Ταξίαρχοι Ιω. Μακρής και Νικ. Τσιτσιμπίκος και ανέλαβαν οι Κων. Κοταρίδης και Αχιλ. Τσίπαρης.

Τέλος στις 20 Μαρτίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος παρέστη στην Τελετή παράδοσης – παραλαβής  της 50ης Μ/Κ Ταξιαρχίας στο Σουφλί, όπου παρέδωσε ο Ταξίαρχος Γεω. Λιάκος και ανέλαβε ο Ταξίαρχος Αγγ. Ιλαρίδης.