Γ’ Εβδομάς Νηστειών

xeirotonia (26)

Κατά τη διαρρεύσασα Γ΄ Εβδομάδα των Νηστειών ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Δ α μ α σ  κ η ν ό ς·

•Την Παρασκευή, 13 Μαρτίου ε.ε., χοροστάτησε στην ακολουθία των Χαιρετισμών και έψαλε τη Γ’ Στάση νωρίς το απόγευμα στόν Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χελιδόνας και αργότερα το εσπέρας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυπρίνου.

•Το Σάββατο, 14 Μαρτίου ε.ε., ιερούργησε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου, όπου χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον μέχρι σήμερα Διάκονο π. Ηλία Al-Rabandi, πτυχιούχο της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, και τέλεσε το τριετές Μνημόσυνο της αειμνήστου μητέρας του Γεωργίας Καρπαθάκη.

Προσφωνώντας το χειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των άλλων τον προσκάλεσε να ανακαλέσει τη μνήμη του δύο εικόνες, πρώτα του Προφήτου Μωϋσέως όταν μπροστά στην Ακατάφλεκτη Βάτο άκουσε τη φωνή του Θεού να λύση τον ιμάντα των υποδημάτων του, διότι ο τόπος αυτός ήταν ιερός και άγιος, και να ακολουθήσει τις εντολές Του και δεύτερον του Ιησού που με το λεντίον στη μέση ένιψε τους πόδας των μαθητών Του και συνεχισε· «Έτσι και συ καλείσαι σήμερα να λύσεις τον ιμάντα των υποδημάτων σου καθώς βρίσκεσαι μπροστά στο ιερό Θυσιαστήριο για να υπηρετήσεις το μυστήριο της Ακατάφλεκτης Βάτου για τη σωτηρία των ανθρώπων και να εμπνευσθείς από τον τύπο του Κυρίου που διακονώντας τους μαθητές του ταπεινώθηκες και θυσιάστηκε». Τέλος ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον χειροτονούμενο για τον ιερό ζήλο του και τον Πνευματικό του, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Δαμασκηνό Al-azrai που τον χειραγώγησε στην Ιερωσύνη.