Με τους ομογενείς μας…

SAM_0058

Τους απόδημους Εβρίτες στο Esslingen της Στουτγκάρδης (Γερμανία) επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Φεβρουαρίου ε.έ., συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, την Αντιδήμαρχο Μεταξάδων Σούλα Μπουργιάζη, τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρ.Κισσούδη, τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Κων.Σλαβούδη και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μεταξάδων Αρχιμ.Ιάκ.Αρναουτίδη.

Το Σάββατο το βράδυ ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του παρακολούθησαν μουσικοχορευτική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Esslingen “Οι Μεταξάδες”, στην οποία συμμετείχε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταξάδων, που ταξίδεψε από την Ελλάδα για αυτό το σκοπό. Την Κυριακή της Απόκρεω  ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε και μίλησε στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Esslingen.

Με την ευκαιρία αυτή ο Σεβασμιώτατος επικοινώνησε με τους ομογενείς μας, τους μίλησε, τους ενθάρρυνε και τους προέτρεψε να διατηρούν τους πνευματικούς τους δεσμούς με την Πατρίδα, τα ήθη και τα έθιμα και προ πάντων να αντλούν ελπίδα και παρηγοριά από την πίστη τους στο Χριστό και την Εκκλησία, που είναι η Κιβωτός της σωτηρίας και του Γένους.

Στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής ο Σεβασμιώτατος ταξίδεψε στη Ζυρίχη όπου συναντήθηκε με τα Προεδρεία Εβρίτικων Συλλόγων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ζυρίχης και προγραμμάτισε μια μελλοντική επίσκεψη στην Ελβετία.