Ηρπάγη…

10523976_799462956754316_3330939074663574724_n

Περίλυπος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και κατόδυνος η ιερατική μας οικογένεια προέπεμψε την 30η Ιουλίου ε.ε., ημέρα Τετάρτη, τον εκ των κληρικών της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αγαθάγγελο Πιστόλα, εφημέριο Δαδιάς, 28 ετών, ο οποίος έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα 28 Ιουλίου ε.ε. στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Της εξοδίου, η οποία εψάλη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Δαδιάς, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς συμπαραστατούμενος από τον παρεπιδημούντα Σεβ. Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θ ε ό κ λ η τ ο και πλήθος κληρικών. Στην επικήδεια ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξήρε το ήθος του μεταστάντος και τη διακονία του στην τοπική μας Εκκλησία. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «όπως ερμηνεύεται το όνομά του ο π. Αγαθάγγελος υπήρξε στη σύντομη ζωή του αγαθός άγγελος για την οικογένειά του, για τους χωριανούς του, για την αδελφότητα της Μονής Δαδιάς, για τα πνευματικά του παιδιά και για τη τοπική μας Εκκλησία». Επισφραγίζοντας δε την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επανέλαβε το αγιογραφικό «ἠρπάγη ἵνα μή κακία ἀλλάξῃ σύνεσιν αὐτοῦ καί δόλος ἀπατήσῃ ψυχήν αὐτοῦ».

Ο αείμνηστος Αρχιμ.Αγαθάγγελος, κατά κόσμο Νικόλαος Πιστόλας γεννήθηκε το 1986 στη Δαδιά. Πνευματικά οδηγήθηκε στην ιερωσύνη από τον π.Σταμ. Αυτζιόγλου, Αρχιερατικό Επίτροπο Σουφλίου. Το 2010 εντάχθηκε στην αδελφότητα της Μονής Δαδιάς, εκάρη μοναχός και στη συνέχεια χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Επίσκοπο μας, ο οποίος μετά από δοκιμασία του απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Ψηφίσθηκε από την αδελφότητα της Μονής Ηγουμενοσύμβουλος. Διηκόνησε την ενορία του με ζήλο, οργάνωσε Κατηχητικο για τους νέους, δημιούργησε Πνευματικό Κέντρο και φρόντισε για τον εξωραϊσμό τόσο του Ενοριακού Ναού όσο και των Παρεκκλησίων. Ιδιαίτερα εργάσθηκε αθόρυβα για την πνευματική αναβάθμιση της ενορίας του, αποσπώντας τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων.