Κυριακή Δ΄ Νηστειών

1979739_603150403093519_283775939_n

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδος, ιερούργησε, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Δαμασκηνού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της εν Θεσσαλονίκη Ιεράς Πατριαρχικής Μονής των Βλατάδων, την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, 30η Μαρτίου ε.ε. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον ίδιο Ναό  στην ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, όπου επίκαιρα μίλησε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Καμαργιάννης.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας την ίδια μέρα ιερούργησε στην όμορη ενορία Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νέας Ορεστιάδος και στη συνέχεια τέλεσε τα εγκαίνια των Γραφείων του Επιμελητηρίου Έβρου στη Νέα Ορεστιάδα για την εξυπηρέτηση των μελών του στο Βόρειο Έβρο. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη του Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χριστοδ. Τοψίδη διότι «ενώ η μία μετά την άλλη κλείνουν οι υπηρεσίες στο Βόρειο Έβρο, το Επιμελητήριο Έβρου, εις πείσμα των καιρών, άνοιξε Παράρτημα στην ευαίσθητη αυτή ακριτική περιοχή συμβάλλοντας έτσι στην πρόδο και την ανάπτυξη της περιοχής».

Κατά τη διαρρεύσασα Δ΄ Εβδομάδα των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τις ενορίες Αγ. Αθανασίου Λάδης και Αγ. Αθανασίου Ασπρονερίου την Τετάρτη 26.03.2014 και την Πέμπτη 27.03.2014 αντίστοιχα όπου τέλεσε το Μυστήριο του Ευχελαίου και μίλησε στους πιστούς για το νόημα της Μεγ. Σαρακοστής.