Β΄ Εβδομάδα των Νηστειών

DSC07827

Ερμηνεύοντας την ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του παραλυτικού, την Β΄ Κυριακή των Νηστειών, 16 Μαρτίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς  ιερουργών στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορεστιάδος μεταξύ των άλλων είπε «Πολλοί είναι φιλήκοοι και φιλοθεάμονες μέσα στην Εκκλησία, αλλά λίγοι είναι φιλόθεοι, οι οποίοι ακολουθούν τα ίχνη του Εσταυρωμένου και Αναστάντος Χριστού» και στη συνέχεια προέτρεψε τους πιστούς να συνεχίσουν τον πνευματικό τους αγώνα εν όψει της μεγάλης εορτής του Πάσχα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε και μίλησε στην ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Σουφλίου.

Κατά την διαρρεύσασα Β΄Εβδομάδα των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μυστήριο του Ευχελαίου την Τρίτη 11 Μαρτίου στην Ενορία Κουφοβούνου, την Τετάρτη 12 Μαρτίου στην Ενορία Σιτοχωρίου, την Πέμπτη 13 Μαρτίου  στην Ενορία Μάνης και την Παρασκευή 14 Μαρτίου έψαλε τους Χαιρετισμούς νωρίς το απόγευμα στην Ενορία Μάνδρας και αργότερα στην Ενορία Κορνοφωλέας.