Καλή Χρονιά

DSC07449

Μέσα στην αένναη ροή του χρόνου προς την αχανή άβυσσο της αιωνιότητος τα έτη έρχονται,διαρρέουν και παρέρχονται. Και καθώς έκλεισε ερμητικά τις πύλες του απερχόμενο 2013 με χρηστές ελπίδες και αισιοδοξία υποδεχθήκαμε το Νέο Έτος στην ακριτική αυτή γωνιά της Μητέρας Πατρίδας μας.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το πρωΐ έψαλαν στο Σεβασμιώτατο τα κάλαντα αντιπροσωπείες από στρατιωτικές μονάδες και πολιτιστικούς συλλόγους. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στο κατάμεστο απο λαό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου, ανέγνωσε τον ετήσιο Απολογισμό του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως για το 2013 και ευλόγησε την βασιλόπιτα, την οποία στη συνέχεια μοίρασε στους πιστούς.

Το πρωΐ της Πρωτοχρονιάς, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου και στη συνέχεια προέστη της Δοξολογίας επί τω Νέω Έτει. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ.Πατσουρίδης, ο Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Στρατηγός Ιωσ.Μαυράκης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως και άλλοι επίσημοι.

Την επομένη, 2 του μηνός Ιανουαρίου το πρωΐ, ο Σεβασμιώτατος έκοψε τη βασιλόπιτα στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, επισκέφθηκε το παραμεθόριο φυλάκιο 126, όπου ευχήθηκε στους στρατευομένους νέους μας, και επισκέφθηκε το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου ευλόγησε τους ασθενείς και το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος συνάντησε τους δικαιούχους του επιδόματος των τριτέκνων χριστιανικών οικογενειών που ενισχύει η Εκκλησία της Ελλάδος και τους μίλησε για την οικογένεια,για το γάμο και την χριστιανική αγωγή των παιδιών τους.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος σε Μήνυμα του επί τω Νέω Έτει, μεταξύ των άλλων τόνισε “ Ἡ ἀρχή κάθε νέου χρόνου εἶναι μιά συμβατική εὐκαιρία γιά ἀνταλλαγή εὐχῶν, γιά ἀναμέτρηση μέ τήν ἐλπίδα, γιά διείσδυση στόν ἐσώτερο κόσμο τῶν ἀνεκπλήρωτων πόθων μας. Συνοδεύεται ἀπό αἰσιοδοξία καί προσδοκία, ἀπό σχεδιασμούς καί ὁράματα. Νιώθουμε τήν ἀνάγκη τῆς θαλπωρῆς, πού μᾶς χαρίζει ἡ αἴσθηση ὅτι κάτι ἀρχίζει ἀπό τήν ἀρχή, μέ νέες προοπτικές, μέ νέα δεδομένα, ἔστω κι ἄν αὐτά εἶναι παλαιά. Καλούμεθα νά ἀνασυντάξουμε τίς δυνάμεις μας, νά προσέλθουμε σέ αὐτοκριτική, νά δώσουμε στόν ἑαυτό μας νέες ἐλπίδες.„