Προεόρτια Χριστουγέννων

DSC07146

Επικειμένης της εορτής των Χριστουγέννων ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, 22 του μηνός Δεκεμβρίου ε.έ. ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Σουφλίου, όπου και μίλησε επίκαιρα για το νόημα των εορτών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τη συμμετοχή της χορωδίας του Ιεροψαλτικού Συλλόγου της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου και της Εκκλησιαστικής Μαντολινάτας Σουφλίου. Την Θεία Λειτουργία και την εκδήλωση παρηκολούθησε ο Ταξίαρχος-Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Θεόδ.Τοπούζης, εκπρόσωπος του Δημάρχου Σουφλίου και ικανό εκκλησίασμα.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου με ομιλητή τον Αρχιμ.Ανδρέα Αϊντινίδη και με τη συμμετοχή της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία απέδωσε και κάλαντα διαφόρων περιοχών, υπό την διεύθυνση του Χοράρχου κ. Χρήστου Κισσούδη. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρ.Πατσουρίδης, αρκετοί κληρικοί και πλήθος κόσμου. Την εκδήλωση έκλεισε με σύντομη προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος.

Αυτές τις μέρες επίσης πραγματοποιήθηκαν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων στο Διδυμότειχο και το Αμόριο με πολλή επιτυχία. Ο υπεύθυνος των Κατηχητικών Σχολείων Αρχιμ.Γαβριήλ Χειμώνας φρόντισε τα παιδιά να νιώσουν την θαλπωρή των Χριστουγέννων και να χαρούν με τα δώρα που πήραν.