Προσκύνημα στην Α-λήθεια

article_15949_47660

Προσκύνημα στις αλησμόνητες πατρίδες, της Μικράς Ασίας πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, ηγούμενος ομίλου προσκυνητών από την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου ε.ε. μέσα σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης ο Σεβασμιώτατος πλαισιούμενος από κληρικούς της επαρχίας του ιερούργησε στον μοναδικό Ελληνοορθόδοξο Ναό Αγίας Φωτεινής στη Σμύρνη.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Νικαίας κ. Κωνσταντίνος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Πριγκιποννήσων κ. Ιάκωβος.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ομάδα Ρωμιών από την Κωνσταντινούπολη και το μικρό ορθόδοξο ποίμνιο της Σμύρνης.

Ο Σεβασμιώτατος προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας μιλώντας στο εκκλησίασμα τόνισε ότι  »δημιουργώ μία συνάντηση με τους Αγίους που μαρτύρησαν και ασκήτεψαν στον ευλογημένο χώρο της Ιωνίας, μία συνάντηση της στρατευόμενης με τη θριαμβεύουσα Εκκλησία, μία συνάντηση με την ιστορία του τόπου, ένα μνημόσυνο στα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής και μία συνάντηση πιστών που ενώ προέρχονται από διαφορετικούς τόπους έχουν μέσα τους την ίδια πίστη και την ίδια αγάπη για την Πατρίδα.»

Και συνεχίζοντας ο Σεβασμιώτατος είπε ότι  «σήμερα ανανεώσαμε το λάδι στη λυχνία της Σμύρνης, για να μένει ακοίμητη, και τους άρτους της προθέσεως, υπηρετώντας την α-λήθεια, μιας και η αλήθεια είναι το αντίθετο της λησμοσύνης».

Ακολούθως ο Σεβ. αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς συνεχάρη το νέο εφημέριο της Ελληνοορθόδοξης Κοινότητος Σμύρνης Αρχιμ. Κύριλλο Συκή.

Το Σεβ. συνόδευαν οι Αρχιμανδρίτες Δαμασκηνός Αλαζράϊ και Φιλάρετος Βελεγρίνης και οι Πρεσβύτεροι Αθανάσιος Δανάκης και Νικόλαος Καρπαθάκης, άπαντες κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου.