Θυρανοίξια Ναού στη Γιαννούλη

DSC06548

        Με πρωτοβούλια του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ο ύ πρόσφατα ανακαινίσθηκε εκ βάθρων και επεκτάθηκε ο Ιερός Ενοριακός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Γιαννούλη Σουφλίου ο οποίος κατέρρεε κυριολεκτικά από τη φθορά του πανδαμάτορος χρόνου και ήταν ανεπαρκής για την κάλυψη των λατρευτικών αναγκών των πιστών της ενορίας.

Τα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος και επεκταθέντος Ιερού Ναού τέλεσε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου της 9ης Νοεμβρίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος, παρουσία του Δημάρχου Σουφλίου κ. Ευ. Πουλιλιού, του Διοικητού της 50ης Ταξιαρχίας κ. Θεοδ. Τοπούζη και ικανού εκκλησιάσματος. Ακολούθησε Εσπερινός και το πρωί της επομένης, Κυριακής 10ης Νοεμβρίου ε.ε. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Εκκλησιαστικού Επιτρόπου Δημ. Καλτσά.

Σχολιάζοντας ο Σεβασμιώτατος την αναγνωσθείσα Ευαγγελική περικοπή τόνισε ότι «ο Καλός Σαμαρείτης είναι ο Κύριος, που έρχεται να επουλώσει τις πληγές που μας προκαλεί η αμαρτία και το πανδοχείο είναι η Εκκλησία όπου θεραπεύονται οι πιστοί». Και συνεχίζοντας τόνισε την αξία και τη σημασία που έχει η Εκκλησία στη ζωή του χωρίου και των πιστών. Με την ευκαιρία αυτή ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον άξιο εφημέριο της ενορίας και Καθηγούμενο της Μονής Δαδιάς Αρχιμ. Ελπιδοφόρο Λημναίο, ο οποίος προσέφερε χειρωνακτική εργασία και επέβλεψε των εργασιών.

Ας σημειώσουμε τέλος ότι η Ιερά Μητροπόλις Διδυμοτείχου, κατέβαλε τα 3/4 της δαπάνης για την ανέγερση και επέκταση του Ναού. Για την κάλυψη του υπολοίπου μέρους συνέβαλαν οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού και υλικοτεχνικα ο Δήμος Σουφλίου.