Αρχομένου του μηνός Νοεμβρίου…

1391738_559083780830713_690707402_n

Αρχομένου του μηνός Νοεμβρίου ε.ε. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Διδυμοτείχου με αγρυπνία τιμήθηκε  η μνήμη των Οσιομαρτύρων Ιακώβου του νέου και των μαθητών του, οι οποίοι φυλακίσθηκαν στο Διδυμότειχο και τελικά μαρτύρησαν στην Αδριανούπολη την 1η Νοεμβρίου 1519 ή 1520. Στον Εσπερινό της αγρυπνίας χοροστάτησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, ο οποίος την επομένη 1η Νοεμβρίου ε.ε. το πρωί ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και στη συνέχεια τέλεσε τον Αγιασμό στο παρακείμενο Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Με την ευκαιρία αυτή ο Σεβασμιώτατος για μια ακόμα φορά εξήρε το θυσιαστικό φρόνημα προσφοράς του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των Νοσοκομείων μας και ευχήθηκε στους εις αυτά νοσηλευομένους ταχεία ανάρωση.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, στο πανηγυρίζον Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Ακινδύνων στο Αμόριο.

Την Κυριακή, 3 του μηνός Νοεμβρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε, επί τη ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο βορειότερο και πιο ακριτικό χωριό της πατρίδας μας, στο Ορμένιο, του τέως Δήμου Τρίγωνου. Εκκλησιάσθησαν με την ευκαιρία αυτή ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Δημ. Μουζάς, ο Διοικητής του 21ου Συντάγματος, Συνταγματάρχης Σωτ. Κώστογλου και πλήθος κόσμου.